Да бъдем себе си

Да бъдем себе си е нещо, което чуваме постоянно. Оказва се, че трудно не само за постигане, но и за разбиране. Да бъдеш себе си винаги е свързано с усещане за свобода, хармония и принадлежност към света. Този сайт е  за тези от Вас, които намират нещо за себе си в него.

Много често съм чувала следното мнение "не съм луд, за да ходя на психолог". Както и ..."не са чак толкова зле при мен нещата, за да търся помощ от психолог". Има такова вярване, че трябва да си много зле, за да потърсиш помощ от психолог. Всъщност психологът е този, който работи със здрави хора. Много често, обаче успешността, справянето в няколко сфери от живота е съпроводено с дефицит в друга сфера. И това е нещо, което може да се открие заедно с психолога.

В психологичния кабинет не се дават съвети. Това е мястото, в което клиентът с подкрепата на терапевта открива своите затруднения и заедно поемат пътя към излизане от затворения цикъл.

Психологичната помощ е нужна винаги. Психологът има професионални умения да помага на хората да се научат да се справят по-ефективно с житейски въпроси и с проблеми свързани с психичното здраве.

Разговорът с психолог е необходим, когато се чувствате разтревожен, гневен или депресиран за дълго време.

....

Интересно е да се запитаме, защо откликваме на телесната болка, а когато ни боли душата не се вслушваме в нейния глас...