Кога да отидем на психолог?

Кога да отидем на психолог?

Когато дълго време си задавате въпроси за причините, поради които имате затруднения в определени сфери на живота си - в партньорските отношения, във взаимоотношенията с колеги, с децата ви или за нещо, което е свързано с вас самите - себеоценката ви, самочувствието, мотивацията, настроението и др.

В психологичния кабинет се работи и  по конкретни състояния - на тревожност, безпокойство, паника, депресия и др.

По нашите географски ширини посещението на психологичен кабинет не е част от ежедневните решения, които взимаме.

По отношение на здравето си взимаме решение за периодични прегледи при личния лекар, гинеколога, интерниста, ортопеда и др.. Ежеминутното решение да посетим стоматолога е резултат от категорична индикация за проблем, особено ако това е болка, както е  и при острите болкови усещания от различни органи, за които нямаме колебание, че трябва да посетим лекар.

Душата обаче...... как боли тя?

 Боли ли?

или ..."нещо ми е паднала енергията", "не съм в настроение напоследък, ама то си има причина - моят шеф, моят  партньор..."

Пък и да боли ..."я се стегни"," не се излагай", "ще се справиш" - тези и други заповеди, които си даваме, за да продължим живота си са част от основанията да потърсим психологична помощ.

Може би е време да се замислите за посещение при психолог и в случаите, когато непрекъснато попадате на теми свързани с психология, които представляват интерес за вас, но все пак все още се колебаете, не можете да се доверите, притеснявате се.Заедно с психолога можете да откриете причините за това  от известно време да се въртите сякаш в кръг - повтарящи се обиди, разочарования и други емоции, които всичко около вас провокира отново и отново.

Можете да работите, както по конкретен проблем, така и за личностова промяна и развитие.

Да научите нови умения, стратегии за справяне и решение на проблеми.

Бихте могли да си изясните неща, които ви убягват, за да водите пълноценен и удовлетворителен живот.